Laden...

Man uit Beuningen veroordeeld voor witwassen en drugs- en wapenbezit

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Beuningen veroordeeld voor witwassen en drugs- en wapenbezit
Zutphen, 03 september 2020

De rechtbank veroordeelt een 37-jarige man uit Beuningen voor het in bezit hebben van een zeer grote hoeveelheid hennep, een bovengemiddelde hoeveelheid harddrugs en een werkend vuurwapen met bijbehorende munitie. Daarnaast heeft de man zich schuldig gemaakt aan witwassen. De man krijgt een gevangenisstraf van 10 maanden.

De politie viel op 10 december 2019 de woning van de man binnen. Daar trof de politie een grote hoeveelheid cocaïne en hennep aan. Verder lag er een werkend vuurwapen met munitie in zijn huis. Ook had de man een contant geldbedrag van ruim 76 duizend euro in bezit.

Volgens de rechtbank laat de man zien dat hij zich door zijn handelen heeft ingelaten in de criminele wereld van – de handel – in drugs. De man draagt daarmee bij aan de instandhouding van deze vorm van criminaliteit. Bovendien zorgt dit voor veel overlast in de maatschappij en gevaar voor de volksgezondheid.

Geen voorwaardelijke straf

De officier van justitie eiste een gevangenisstraf van 15 maanden, waarvan 5 voorwaardelijk. De rechtbank houdt bij het opleggen van de straf rekening met de persoonlijke omstandigheden van de man. Zo heeft de man een blanco strafblad en kan niet worden gesproken van een delictpatroon. Verder gaf de man aan dat hij zijn leven weer op de rit heeft en aan het werk is als zelfstandige. Hiermee rekening houdend ziet de rechtbank geen aanleiding om de man bijzondere voorwaarden in het kader van een voorwaardelijk strafdeel op te leggen. 

Geldbedrag verbeurd verklaard

Het in beslaggenomen contant geld krijgt de man niet terug. Dit geldbedrag is verbeurd verklaard.

Uitspraken