Laden...

Man uit Deventer veroordeeld voor het mishandelen van zijn vrouw

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Deventer veroordeeld voor het mishandelen van zijn vrouw
Zutphen, 02 juli 2020

De rechtbank veroordeelt een 29-jarige man uit Deventer tot een taakstraf van 60 uur voor het mishandelen van zijn vrouw. Daarnaast krijgt hij een voorwaardelijke gevangenisstraf van 1 maand opgelegd.

De man mishandelde zijn vrouw door haar benen uit elkaar te duwen, in haar keel te knijpen, in haar gezicht te slaan en aan haar haren te trekken. Dit vond plaats op de slaapkamer in hun woning in Zutphen, in het bijzijn van hun dochtertje. Dit is een plek waar de vrouw zich juist veilig had moeten voelen. De rechtbank neemt het de man dan ook zeer kwalijk dat hij haar dit gevoel van veiligheid heeft ontnomen en dat hij haar pijn en letsel heeft toegebracht.

Vrijspraak poging verkrachting

De rechtbank spreekt de man vrij van poging tot verkrachting. Op basis van het dossier kan de rechtbank namelijk niet vaststellen dat de man haar probeerde te verkrachten.

Schadevergoeding

Tot slot moet de man een schadevergoeding van 500 euro aan zijn vrouw betalen.

Uitspraken