Laden...

Man uit Didam veroordeeld voor seksueel misbruik stiefdochter

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Didam veroordeeld voor seksueel misbruik stiefdochter
Zutphen, 18 november 2019

De rechtbank veroordeelt een 46-jarige man uit Didam voor seksueel misbruik van zijn stiefdochter. Hij krijgt een gevangenisstraf van 18 maanden, waarvan 9 voorwaardelijk.

De man misbruikte zijn stiefdochter, die op dat moment 7 jaar oud was. De handelingen bestonden onder meer uit het seksueel binnendringen van het lichaam. Ook maakte hij hiervan opnames.

Behandeling noodzakelijk

Volgens de rechtbank is bij deze misdrijven alleen een langdurige gevangenisstraf passend. Daarnaast houdt de rechtbank rekening met persoonlijkheidsproblemen van man. Om de kans dat zoiets ernstigs nog een keer gebeurd te verkleinen is behandeling nodig. Daarom legt de rechtbank naast het onvoorwaardelijk strafdeel ook een voorwaardelijke gevangenisstraf op. Hieraan zijn een aantal bijzondere voorwaarden gekoppeld, zoals een meldplicht bij de reclassering. Ook moet de man zich laten behandelen en geldt een contactverbod met het meisje.  

Uitspraken