Laden...

Man uit Didam veroordeeld voor verkrachting en ontucht stiefdochter

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Didam veroordeeld voor verkrachting en ontucht stiefdochter
Zutphen, 09 mei 2023

De rechtbank veroordeelt een 33-jarige man uit Didam tot een gevangenisstraf van 4 jaar waarvan 1 jaar voorwaardelijk. De man is schuldig aan het plegen van ontucht met zijn minderjarige stiefdochter. Daarnaast is de man schuldig aan het verkrachten van zijn stiefdochter op 2 november 2022. 

Vanaf januari 2022 vertelde het slachtoffer meerdere keren tegen online vrienden over de ontucht. Ook vertelde ze over de verkrachting in november. De zaak kwam aan het licht nadat 1 van deze vrienden een melding maakte over de verkrachting bij de moeder van het slachtoffer. De moeder schakelde de politie in en dat leidde nog diezelfde avond tot de aanhouding van de man. De man zit sindsdien in voorarrest. 

DNA-bewijs

De man ontkende de verdenkingen tegen hem. De DNA-sporen die na zijn aanhouding op hem en op het slachtoffer werden aangetroffen, kwamen volgens de man door secundaire overdracht. De rechtbank gaat hier niet in mee en vindt de door de man afgelegde verklaringen ongeloofwaardig.

Gevangenisstraf

De rechtbank vindt - gelet op de ernst van de handelingen en dat de man dit deed met een kind dat hij verzorgde en opvoedde - de straf zoals de officier van justitie eiste passend. Aan het voorwaardelijk deel verbindt de rechtbank een proeftijd van 3 jaar met daarbij bijzondere voorwaarden zoals hulpverlening, een contactverbod en een meldplicht bij de reclassering.

Schadevergoeding

Tot slot moet de man een schadevergoeding van in totaal ruim 17 duizend euro betalen aan het slachtoffer en haar moeder. 


Uitspraken