Laden...

Man uit Doetinchem schuldig aan poging zware mishandeling

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Doetinchem schuldig aan poging zware mishandeling
Zutphen, 21 oktober 2021

De rechtbank veroordeelt een 25-jarige man uit Doetinchem voor een poging tot zware mishandeling. Hij krijgt een gevangenisstraf van 90 dagen, waarvan 73 dagen voorwaardelijk. Hij hoeft nu niet terug naar de gevangenis, maar moet zich tijdens zijn 3 jaar durende proeftijd  wel aan enkele voorwaarden houden, waaronder een behandeling bij een instelling. De rechtbank legt daarnaast een taakstraf van 180 uur op.

De man was op 12 oktober 2020 in Schijndel betrokken bij een incident. Hij sloeg meerdere keren met zijn vuist op het hoofd van het slachtoffer. Ook trapte hij op het slachtoffer in, terwijl hij verzwaarde werkschoenen droeg. Het slachtoffer mocht van geluk spreken dat hij geen ernstig letsel opliep.   

Conform eis

De straf die de rechtbank oplegt is gelijk aan de eis van de officier van justitie. Tot slot moet de man ook een schadevergoeding van 1.500 euro aan het slachtoffer betalen.

Uitspraken