Laden...

Man uit Doetinchem veroordeeld voor huiselijk geweld

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Doetinchem veroordeeld voor huiselijk geweld
Zutphen, 30 januari 2018

De rechtbank veroordeelt een 33-jarige man uit Doetinchem voor huiselijk geweld. De man krijgt een gevangenisstraf van 59 dagen, waarvan 56 dagen voorwaardelijk en een werkstraf van 80 uur.

De man pakte tijdens een ruzie in 2016 zijn toenmalige partner bij de keel en bovenarm. Hierdoor had de vrouw pijn en letsel. De rechtbank vindt dit een kwalijk feit, met name omdat de mishandeling plaatsvond in de woning van de vrouw. Dit is een plek waar zij zich juist veilig zou moeten voelen. Uit het dossier bleek dat de man eerder is veroordeeld voor huiselijk geweld.

Langere werkstraf

De officier van justitie eiste op zitting een voorwaardelijke gevangenisstraf van 8 weken en een werkstraf van 30 uur. Ook vond de officier van justitie dat de man zich aan verschillende voorwaarden moet houden. Omdat de man eerder is veroordeeld voor huiselijk geweld en om de ernst van het feit te benadrukken, vindt de rechtbank het passend om een langere werkstraf dan de geëiste 30 uur op te leggen.

Voorwaarden

Tot slot bepaalt de rechtbank dat de man zich aan verschillende voorwaarden moet houden. Zo moet hij zich melden bij de reclassering en zich ambulant laten behandelen. Ook mag de man geen drugs en alcohol gebruiken.

Uitspraken