Laden...

Man uit Doetinchem veroordeeld voor uitgaansgeweld Ulft

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Doetinchem veroordeeld voor uitgaansgeweld Ulft
Zutphen, 05 april 2019

De rechtbank veroordeelt een 27-jarige man uit Doetinchem voor zware mishandeling. Hij krijgt een voorwaardelijke gevangenisstraf van 1 maand opgelegd. Daarnaast moet de man een taakstraf van 180 uur uitvoeren.

De mishandeling vond in september 2017 na afloop van een feest plaats in Ulft. De man gaf het slachtoffer een vuistslag. Daardoor viel het slachtoffer met zijn hoofd tegen de grond en liep daarbij onder meer ernstig hoofdletsel op.

Geen noodweer

De man deed een beroep op noodweer. Volgens de rechtbank is hier geen sprake van. De man zocht de confrontatie namelijk zelf op.

Andere straf dan eis

De officier van justitie eiste alleen een taakstraf. Dat is volgens de rechtbank in deze zaak niet voldoende. Daarom legt de rechtbank naast de taakstraf ook een voorwaardelijke gevangenisstraf op. Deze voorwaardelijke straf geldt als prikkel om herhaling te voorkomen.

Schadevergoeding

Tot slot moet de man een schadevergoeding van bijna 3.400 euro aan het slachtoffer betalen.

Medeverdachte

Bij dit geweldsincident is ook nog een ander persoon betrokken. De rechtbank behandelt de zaak van deze medeverdachte op een later moment. 

Uitspraken