Laden...

Man uit Ede bestraft voor mishandeling ex en haar vriend

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Ede bestraft voor mishandeling ex en haar vriend
Arnhem, 09 juli 2018

De rechtbank veroordeelt een 46-jarige man uit Ede voor een poging tot zware mishandeling van zijn ex-vrouw en een poging tot zware mishandeling met voorbedachten rade van haar nieuwe vriend. Hij krijgt een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 maanden en een werkstraf van 160 uur. 

Op 24 april 2016 wachtte de man ’s nachts in het struikgewas op de thuiskomst van de nieuwe vriend van zijn ex-vrouw. Toen zij thuiskwamen, kwam hij tevoorschijn. De Edenaar probeerde de man neer te steken met een mes. Ook sloeg hij hem. Zijn ex-vrouw kwam tussen beiden en werd daarbij in haar buik geraakt door het mes van de man. Hoewel de man ontkent de aanvaller te zijn geweest en zijn ex-vrouw en haar nieuwe vriend hun aangiftes tegen hem wilden intrekken, vindt de rechtbank bewezen dat hij de aanvaller was. 

Geen poging doodslag

De rechtbank spreekt de man vrij van poging tot doodslag, omdat niet bewezen is dat de man de slachtoffers heeft willen doden.

Bepaling van de straf

De rechtbank legt dezelfde straffen op als geëist door de officier van justitie. Bij de oplegging van deze straffen houdt de rechtbank rekening met het feit dat dit incident meer dan 2 jaar geleden plaatsvond. Verder is niet gebleken dat de man in de tussentijd ernstige problemen heeft gehad met de slachtoffers.

Uitspraken