Laden...

Man uit Eefde veroordeeld voor mishandeling ex-vriendin

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Eefde veroordeeld voor mishandeling ex-vriendin
Zutphen, 19 februari 2018

De rechtbank veroordeelt een 29-jarige man uit Eefde voor het mishandelen van zijn levensgezel. Hij kreeg een gevangenisstraf van 6 maanden opgelegd, waarvan 3 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar. Daarnaast moet de man het slachtoffer schadevergoeding van ruim 1.000 euro betalen.

De mishandelingen vonden - over een lange periode - onder andere in de woning van het slachtoffer plaats. Daar verbleef de dochter van het slachtoffer ook. Daarnaast maakte de man zich schuldig aan vernielingen van een aantal bezittingen van zijn ex-vriendin. 

Ingeslagen weg voortzetten

De rechtbank houdt bij het bepalen van de strafmaat rekening met de ernst en de hoeveelheid feiten. Daar tegenover staat dat de man al geruime tijd in voorlopige hechtenis heeft doorgebracht. Met de opgelegde straf krijgt de man de mogelijkheid krijgt om de door hem al ingeslagen, positieve weg voort te zetten.

Uitspraken