Laden...

Man uit Eerbeek veroordeeld voor poging doodslag

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Eerbeek veroordeeld voor poging doodslag
Zutphen, 28 april 2021

De rechtbank veroordeelt een 25-jarige man uit Eerbeek voor een poging tot doodslag. De man krijgt een taakstraf van 240 uur opgelegd. Daarbij krijgt hij een gevangenisstraf van 180 dagen, waarvan 130 voorwaardelijk, opgelegd. Deze straf heeft de man al in voorarrest uitgezeten.

Op 14 juni 2019 vond er bij een Apeldoorns garagebedrijf een ruzie plaats tussen de man uit Eerbeek en het slachtoffer. Deze ruzie leidde ertoe dat de man het slachtoffer verwondde met een mes.

Strafbepaling

Het slachtoffer liep een steekwond op in zijn borst en heeft hier nog steeds fysiek en mentaal last van. Dit neemt de rechtbank de man kwalijk. Volgens de rechtbank is langere gevangenisstraf dan de man in voorarrest heeft gezeten op zijn plaats, maar ziet ze in zijn persoonlijke omstandigheden aanleiding om hiervan af te wijken. Zo stond de man in het kader van een schorsing van zijn voorlopige hechtenis onder toezicht en moest zich aan bijzondere voorwaarden houden. Daarnaast heeft de man in de tussentijd zijn leven op de rit gekregen en een eenmanszaak gestart. Ook is de man niet meer in aanraking met politie en justitie gekomen. Om de ernst van de poging doodslag te benadrukken legt de rechtbank wel de maximale taakstraf op.

Schadevergoeding

Tot slot moet de man aan het slachtoffer een schadevergoeding van ruim 1.400 euro betalen.

Uitspraken