Laden...

Man uit Elburg veroordeeld voor ontucht tijdens Bijbelstudie

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Elburg veroordeeld voor ontucht tijdens Bijbelstudie
Zutphen, 18 november 2019

De rechtbank Gelderland veroordeelt een 22-jarige man uit Elburg tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 maanden, met een proeftijd van 3 jaar. Daarnaast moet hij een taakstraf van 100 uur uitvoeren. De man heeft zich schuldig gemaakt aan ontucht.

De man zoende het meisje in zijn slaapkamer. Ook betastte hij haar borsten. Het meisje kwam bij de man voor een Bijbelstudie. Het meisje wilde weg, maar de man liet haar niet gaan. Het meisje was op dat moment 15 jaar oud.

Geen bewijs voor

Er was ook een verdenking rondom een ander meisje. Dat slachtoffer wilde aangifte willen doen. Vervolgens zijn meerdere pogingen ondernomen om haar te horen als getuige. Het meisje legde geen officiële verklaring af. Zo konden haar geen vragen gesteld worden over dat wat zij wel tegen de politie vertelde. Omdat er verder geen bewijs is, kan de rechtbank niet met zekerheid vaststellen wat er tussen de man en het meisje zou zijn gebeurd.

Stok achter de deur

De rechtbank houdt bij de strafbepaling rekening met de ernst van het misdrijf en vindt een voorwaardelijke gevangenisstraf en een taakstraf passend. Daarnaast kijkt de rechtbank naar de persoon van de man en de problemen die hij heeft. De rechtbank vindt de behandeling van de man noodzakelijk om er voor te zorgen dat dit niet nog eens gebeurt. Het voorwaardelijke deel van de gevangenisstraf geldt al een stok achter de deur. Hieraan zijn bijzondere voorwaarden verboden. Zo geldt een meldplicht bij de reclassering, een verplichte behandeling en een contactverbod met het meisje. Ook moet deze man contact met kinderen vermijden.

Uitspraken