Laden...

Man uit Elst veroordeeld voor ontucht met kleindochters

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Elst veroordeeld voor ontucht met kleindochters
Arnhem, 01 februari 2019

De rechtbank veroordeelt een 70-jarige man uit Elst voor ontucht met zijn kleindochters van 6 en 8 jaar. Hij krijgt een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 9 maanden voorwaardelijk, opgelegd. Daarnaast moet hij een werkstraf van 120 uur uitvoeren.

De man had beide kleindochters meerdere malen onzedelijk betast toen ze bij hem logeerden en toen hij bij ze moest oppassen.

Vertrouwen geschaad

Door zijn handelen heeft de man op een ernstige wijze inbreuk gemaakt op het gevoel van veiligheid en geborgenheid van beide meisjes. De rechtbank neemt het de man kwalijk dat hij hiermee het vertrouwen dat kleinkinderen in hun opa moeten hebben heeft geschaad.

Bijzondere voorwaarden

Uit een rapportage van de psycholoog blijkt dat man door de gevolgen van een herseninfarct verminderd toerekeningsvatbaar is. Dit neemt de rechtbank mee in de straf. Aan het voorwaardelijke strafdeel zijn bijzondere voorwaarden verbonden. Zo moet de man zich laten behandelen. Ook moet hij zich melden bij de reclassering. Daarnaast geldt een contactverbod met zijn kleindochters.

Uitspraken