Laden...

Man uit Ermelo bestraft voor mishandelen en stalken ex-vriendin

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Ermelo bestraft voor mishandelen en stalken ex-vriendin
Zutphen, 29 oktober 2018

De rechtbank veroordeelt een 31-jarige man uit Ermelo voor het mishandelen en stalken van zijn (inmiddels) ex-vriendin. De man krijgt een werkstraf van 60 uur, waarvan 30 uur voorwaardelijk, met een proeftijd van 3 jaar. Tot slot moet de man aan zijn ex-vriendin een schadevergoeding van 300 euro betalen.

Illustratieve afbeelding

De man mishandelde zijn ex-vriendin tijdens hun relatie, rond maart 2014. Hij sloeg haar met zijn vuist, met daarin sleutels, in het gezicht. Daarnaast belde de man - nadat het slachtoffer de relatie had beëindigd - haar 2 maanden lang veelvuldig.  Op 1 dag belde hij 63 keer. Dit had grote impact op het leven van de vrouw.

Vrijspraak wederechtelijke vrijheidsberoving

De rechtbank spreekt de man vrij van wederrechtelijke vrijheidsberoving, bedreiging en dwang tijdens de relatie. Hier is onvoldoende bewijs voor.

Ontslagen bij de politie

De rechtbank hield bij het bepalen van de straf onder andere rekening met het feit dat de man al is gestraft voor zijn handelingen. Hij is namelijk ontslagen bij de politie.  Ook duurde het lang voordat de zaak op zitting werd behandeld.

Uitspraken