Laden...

Man uit Ermelo veroordeeld voor veroorzaken fataal verkeersongeval in Putten

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Ermelo veroordeeld voor veroorzaken fataal verkeersongeval in Putten
Zutphen, 11 februari 2021

De rechtbank veroordeelt een 36-jarige man uit Ermelo tot een taakstraf van 240 uur voor het veroorzaken van een verkeersongeval met fatale afloop in Putten. Daarbij legt de rechtbank een voorwaardelijke rijontzegging van 1 jaar op.

Op 28 maart 2020 voerde de man een bijzondere manoeuvre uit, waarbij hij over een dubbele doorgetrokken streep reed zonder eerst te stoppen, terwijl het verkeerslicht voor de baan waarop hij reed op rood stond. Ook werd zijn zicht beperkt. Hij verleende vervolgens geen voorrang aan een tegemoetkomende motorrijder, dat door een groen verkeerslicht reed. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. 

Ernstige verkeersfouten

De rechtbank neemt het de man zeer kwalijk dat hij zoveel risico heeft genomen. Hij maakte ernstige verkeersfouten en het slachtoffer kon hier niet op bedacht zijn. Hiermee droeg de man zijn verantwoordelijkheid ten opzichte van de veiligheid van medeweggebruikers onvoldoende.

Impact

Het slachtoffer was een vader van twee zeer jonge kinderen. Deze kinderen moeten opgroeien zonder hun vader en hun moeder moet na tien jaar samen zijn zonder haar partner verder. De ouders van het slachtoffer moeten verder leven zonder hun zoon. Hoeveel impact dat heeft op hun levens werd duidelijk tijdens de indrukwekkende slachtofferverklaringen van de partner en de vader van het slachtoffer.  

Het verkeersongeluk heeft ook veel impact op de man (gehad). Hij staat onder behandeling van een psycholoog en is momenteel niet in te staat om te werken. Verder heeft de man geen strafblad en aangegeven zijn rijgedrag te hebben aangepast. Daarnaast heeft de man meerdere keren benadrukt hoeveel spijt hij heeft. Vanwege zijn persoonlijke omstandigheden legt de rechtbank de rijontzegging geheel voorwaardelijk op. Voor deze voorwaardelijke rijontzegging geldt een proeftijd van 2 jaar.

Uitspraken