Laden...

Man uit Groenlo veroordeeld voor mishandelen zoon

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Groenlo veroordeeld voor mishandelen zoon
Zutphen, 20 oktober 2020

De rechtbank veroordeelt een 40-jarige man uit Groenlo voor het mishandelen van zijn – destijds 11-jarige - zoon. Hij krijgt een voorwaardelijke taakstraf van 40 uur met een proeftijd van 2 jaar.

De man is gescheiden en zijn 3 kinderen logeren op afgesproken weekenden bij hem. Zo ook op de dag van het voorval. De kinderen speelden op afzonderlijke tablets en kregen ruzie, waarna de man de tablets afpakte. Daardoor ontstond er onenigheid tussen de man en zijn zoon. De man schopte hem en stuurde hem naar zijn kamer. Enkele minuten later ging de man naar boven om zijn zoon op te halen. Maar zijn zoon bleef in het bovenste bed van een stapelbed liggen. De man tilde hem hardhandig uit zijn bed, waardoor zijn zoon met zijn ribben hard tegen het bedhekje is gekomen.

Gevoel van veiligheid en geborgenheid is ontnomen

Volgens zijn advocaat moest de man worden vrijgesproken omdat hij niet onrechtmatig handelde. Ook stelde de advocaat dat er geen sprake was van (voorwaardelijk) opzet. De rechtbank gaat hier niet in mee. De mishandeling vond plaats binnen de huiselijke kring, waardoor de man zijn zoon het gevoel van veiligheid en geborgenheid ontneemt. Dit rekent de rechtbank de man aan.

Stok achter de deur

Het leven van de man is op orde. Hij heeft geen strafblad en betreurt de hele situatie. De spreekwoordelijke stok achter de deur vindt de rechtbank hier passend. Daarom legt ze de taakstraf geheel voorwaardelijk op. De man moet proberen om onenigheid tussen of met zijn kinderen in de toekomst niet op gewelddadige manier op te lossen.

Uitspraken