Laden...

Man uit Groenlo veroordeeld voor reeks gepleegde feiten

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Groenlo veroordeeld voor reeks gepleegde feiten
Zutphen, 13 juli 2018

De rechtbank veroordeelt een 25-jarige man uit Groenlo voor een reeks strafbare feiten. De rechtbank legt hem een gevangenisstraf van 150 dagen - waarvan 19 voorwaardelijk - en verplichte behandeling in een kliniek op.

De man maakte zich binnen een tijdsbestek van een half jaar schuldig aan mishandelingen, bedreiging, diefstal, vernielingen, winkeldiefstal, lokaalvredebreuk en het verzetten tijdens een aanhouding.

Opname in kliniek

De man heeft aanzienlijke psychiatrische problematiek en is verminderd toerekeningsvatbaar. De rechtbank vindt het vooral belangrijk dat herhaling wordt voorkomen. Daarvoor is het nodig dat hij verplicht in een kliniek behandeld wordt en ook daarna begeleid blijft worden.

Bijzondere voorwaarden

Het onvoorwaardelijke deel van zijn gevangenisstraf  heeft de man al in voorarrest uitgezeten. Bij het voorwaardelijke deel legt de rechtbank als bijzondere voorwaarden op een klinische behandeling van maximaal 6 maanden met aansluitend een verplichte behandeling en begeleid wonen. Ook moet hij zich laten begeleiden door de reclassering.

Uitspraken