Laden...

Man uit Groesbeek veroordeeld voor mishandeling partner en dochter

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Groesbeek veroordeeld voor mishandeling partner en dochter
Arnhem, 16 november 2018

De rechtbank veroordeelt een 34-jarige man uit Groesbeek voor het mishandelen van zijn partner en poging tot zware mishandeling van zijn 6-jarige dochter. Hij krijgt een gevangenisstraf van 134 dagen, waarvan 30 voorwaardelijk.

De gebeurtenissen vonden plaats op 5 juli 2018. De man mishandelde zijn partner door haar meerdere keren te slaan of te stompen. Ook gooide de man zijn dochter meerdere keren van zich af. Bij zowel zijn partner als dochter is letsel geconstateerd.

Drugspsychose

De rechtbank oordeelt dat de man de feiten pleegde terwijl hij in een drugspsychose verkeerde. De psychose was voor de man niet voorzienbaar, maar hij heeft zichzelf wel in die toestand gebracht door drugs te gebruiken. De rechtbank neemt het advies van de deskundigen over en rekent de man de feiten in verminderde mate toe.

Bijzondere voorwaarden

Aan de voorwaardelijke straf zijn bijzondere voorwaarden verbonden. Zo krijgt de man een locatie- en contactverbod. Daarnaast moet de man zich aan zijn verslaving laten behandelen.

Uitspraken