Laden...

Man uit Groessen veroordeeld voor seksueel misbruik stiefdochter

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Groessen veroordeeld voor seksueel misbruik stiefdochter
Zutphen, 02 december 2019

De rechtbank veroordeelt een 35-jarige man uit Groessen voor seksueel misbruik. Hij krijgt een celstraf van 20 maanden, waarvan 10 voorwaardelijk.

Het misbruikte meisje was zijn stiefdochter. Tijdens het misbruik was het meisje tussen de 6 en 8 jaar oud. De handelingen bestonden onder meer uit het seksueel binnendringen van het lichaam.

Strafbepaling

De rechtbank houdt bij het de strafbepaling rekening met de ernst van het misdrijf. Daarom vindt zij een lange gevangenisstraf passend. Kijkend naar de persoonlijke omstandigheden van de man en de bij hem spelende problematiek oordeelt de rechtbank dat hij behandeld moet worden. Om die reden legt de rechtbank een deel van de straf voorwaardelijk op.

Voorwaarden voorwaardelijke straf

Voor het voorwaardelijke strafdeel geldt een proeftijd van 3 jaar. Tijdens de proeftijd moet de man zich onder andere houden aan een meldplicht, een behandelverplichting en een contactverbod met het slachtoffer.

Uitspraken