Laden...

Man uit Harderwijk veroordeeld voor meerdere vermogens- en geweldsdelicten

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Harderwijk veroordeeld voor meerdere vermogens- en geweldsdelicten
Zutphen, 22 december 2020

De rechtbank veroordeelt een 31-jarige man uit Harderwijk voor 10 vermogens- en geweldsdelicten tot een taakstraf van 240 uur en een jaar voorwaardelijke gevangenisstraf.

In 2019 veroorzaakte de man veel overlast door in een periode van 4 maanden meerdere strafbare delicten te plegen, waaronder vernieling, diefstal, winkeldiefstal met geweld en een poging tot zware mishandeling. In november 2020 ging hij weer de fout in. De rechtbank neemt het de man kwalijk dat hij veel overlast en onveiligheidsgevoelens bij de slachtoffers veroorzaakt heeft.

Bijzondere voorwaarden en proeftijd

De rechtbank heeft bij de oplegging van de straf gelet op een rapport van de reclassering, waarin wordt geadviseerd de man te verplichten zich tijdens een proeftijd te houden aan bijzondere voorwaarden op het gebied van behandeling en begeleiding. De rechtbank vindt een forse voorwaardelijke straf met een proeftijd van 3 jaar nodig om de man ervan te weerhouden om in de toekomst nieuwe strafbare delicten te plegen. De opgelegde straf is gelijk aan de straf die door de officier van justitie is geëist.

 

​Schadevergoeding

Tot slot moet de man aan 2 slachtoffers een schadevergoeding betalen van 500 euro en 330 euro.

Uitspraken