Laden...

Man uit Heerde 6 jaar cel in voor poging doodslag

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Heerde 6 jaar cel in voor poging doodslag
Zutphen, 31 augustus 2020

De rechtbank veroordeelt een 33-jarige man uit Heerde voor een poging doodslag en (poging) diefstal met geweld. Hij krijgt een celstraf van 6 jaar.

Op 20 april 2019 mislukte zijn poging om een auto in Apeldoorn te stelen, waarna hij er met een aantal goederen uit die auto vandoor wilde gaan. Daarbij werd hij overlopen door het slachtoffer, dat achter hem aan ging. De man verwondde het slachtoffer vervolgens ernstig door hem te steken in de buikstreek. Het slachtoffer overleefde die aanval ternauwernood.

Grote indruk

Door zijn handelen heeft de man op grove wijze inbreuk gemaakt op de lichamelijke integriteit van het slachtoffer. Het voorval maakte grote indruk op het slachtoffer en zijn vriendin. Dergelijke misdrijven leiden vaak tot diepe verontwaardiging en zorgt voor gevoelens van angst in de samenleving. De straf die de rechtbank oplegt is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

Schadevergoeding

Tot slot moet de man een schadevergoeding in totaal 7.200 euro aan de slachtoffers betalen. Het gaat hierom de man die slachtoffer werd van de steekpartij en zijn vriendin, die de eigenaar van de auto was..

Uitspraken