Laden...

Man uit Heino veroordeeld voor bedreigen ex

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Heino veroordeeld voor bedreigen ex
Zutphen, 13 november 2023

De rechtbank veroordeelt een 31-jarige man uit Heino voor het mishandelen en bedreigen van zijn ex-vriendin. Hij krijgt een celstraf van 150 dagen, waarvan 37 dagen voorwaardelijk. 

In april 2023 bedreigde de man zijn ex-vriendin in 1 avond 5 keer via WhatsApp met de dood. Tussen de bedreigingen door ging de man naar haar woning in Apeldoorn. Nadat zijn ex-vriendin hem binnenliet, sloeg hij haar meerdere keren met zijn vuist tegen haar gezicht en op haar bovenlichaam. 

Geen poging doodslag

Het slachtoffer verklaarde dat de man daarnaast haar keel had dichtgeknepen en tegen haar hoofd had geschopt. Omdat de rechtbank daarvoor onvoldoende bewijs ziet, spreekt ze de man vrij van de hem ten laste gelegde poging tot doodslag en poging tot zware mishandeling.

Verminderd toerekeningsvatbaar

Wel veroordeelt de rechtbank de man voor mishandeling. Tijdens de mishandeling lagen de kinderen te slapen, maar een dochter werd wakker en was overstuur. Omdat de man een licht verstandelijke beperking heeft en daarnaast lijdt aan PTSS rekent de rechtbank de bedreigingen en de mishandeling in verminderde mate aan de man toe. 

Voorwaarden

De man zat al 113 dagen in voorarrest. Na die 113 dagen kwam hij onder voorwaarden op vrije voeten. De man hoeft dus niet meer terug naar de gevangenis, maar moet zich wel aan bepaalde voorwaarden houden. Zo staat de man 3 jaar onder reclasseringstoezicht en moet hij zich laten behandelen en begeleiden, zoals een gedragstraining en hulpverlening van Jeugdzorg. Daarnaast moet de man zich houden aan een contactverbod met zijn ex-vriendin en een locatieverbod ten aanzien van de woning van zijn ex-vriendin. Verder moet de man een enkelband dragen. 

Schadevergoeding

Tot slot moet de man aan zijn ex-vriendin 1.000 euro schadevergoeding betalen voor het psychisch leed dat hij haar aandeed. 

Uitspraken