Laden...

Man uit Hengelo (O) bestraft voor aanranding in trein

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Hengelo (O) bestraft voor aanranding in trein
Zutphen, 20 juli 2021

De rechtbank veroordeelt een 30-jarige man uit Hengelo (O) voor het aanranden van 2 meisjes in de trein. De rechtbank legt een voorwaardelijke gevangenisstraf van 1 maand op. Daarbij moet de man een taakstraf van 80 uur uitvoeren. 

De man maakte zich op 12 juli 2019 op het treintraject tussen Zutphen en Lochem schuldig aan de aanrandingen. 

Bang om met trein te reizen

De aanrandingen hadden een grote impact op de slachtoffers. De man maakte hiermee inbreuk op de lichamelijke integriteit en waardigheid van de slachtoffers. Uit de verklaringen van de vader, en moeder, bleek dat de slachtoffers enorm van slag waren. Voor 1 van de slachtoffers was Slachtofferhulp ingeschakeld en beide slachtoffers durfden lange tijd niet meer met de trein te reizen. 

Strafmaat

De rechtbank houdt bij het opleggen van de straf onder andere rekening houdt met de persoonlijke omstandigheden van de man. Zo heeft de man een psychische stoornis. Hij woont onder begeleiding en volgt daar ook een dagbesteding. Verder krijgt hij medicatie en begeleiding op psychosociaal vlak. Dit gecombineerde traject lijkt zijn vruchten af te werpen. Ook houdt de rechtbank rekening met het lange tijdsverloop tussen het misdrijf en de rechtszaak

Uitspraken