Laden...

Man uit Hulshorst vrijgesproken voor plegen ontuchtige handelingen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Hulshorst vrijgesproken voor plegen ontuchtige handelingen
Zutphen, 05 december 2019

De rechtbank spreekt een 51-jarige man uit Hulshorst vrij voor het plegen van ontuchtige handelingen. De aangifte van de vrouw kan niet worden ondersteund door getuigenverklaringen of andere wettige bewijsmiddelen.

De man zou in april 2019 – hardhandig - de billen en borsten van de vrouw hebben betast. De rechtbank oordeelt dat deze aanklacht niet bewezen kan worden. Zo bevat het dossier geen getuigenverklaringen die aangifte van de vrouw ondersteunen. Daarnaast ziet de rechtbank de verklaring van man bij de politie niet als een bekennende verklaring, in tegenstelling tot de officier van justitie.   De foto die de vrouw naar de politie stuurde met daarop striemen op haar borsten is onvoldoende om tot een ander oordeel te komen.

Vordering schadevergoeding niet-ontvankelijk

De vrouw vorderde ook een schadevergoeding. Omdat de aanklacht tegen de man niet bewezen kan worden - en hierdoor vrijspraak volgt – verklaart de rechtbank haar vordering niet-ontvankelijk.

Uitspraken