Laden...

Man uit Kampen cel in voor veroorzaken fataal verkeersongeluk in Elburg

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Kampen cel in voor veroorzaken fataal verkeersongeluk in Elburg
Zutphen, 17 december 2020

De rechtbank veroordeelt een 33-jarige man uit Kampen voor het veroorzaken van een fataal verkeersongeval in Elburg. Hij krijgt een gevangenisstraf van 18 maanden. Daarnaast mag de man 4 jaar lang geen motorvoertuig besturen.

Op 19 juli 2019 vond er in Elburg een éénzijdig ongeval plaats. De bijrijder raakte uit de auto en kwam vervolgens onder de auto terecht. Het slachtoffer overleed  ter plaatse aan zijn verwondingen. De man uit Kampen reed met hoge snelheid over de - voor hem bekende – weg, terwijl  hier 60 kilometer per uur is toegestaan. Hij nam een bocht met vrijwel onverminderde snelheid, waardoor de auto na de bocht uitbrak en in een slip raakte. In de uren voor het ongeval had de man alcohol gedronken en kort voor het ongeval had hij ook al hard over het industrieterrein van Elburg gereden.

Eerdere snelheidsovertredingen

De rechtbank weegt bij de strafoplegging mee dat de man al eerder forse boetes heeft gehad voor snelheidsovertredingen. Daarnaast reed hij in 2019 in tijdens een rijontzegging. Kijkend naar de ernstige gevolgen van het verkeersongeval en de eerdere forse snelheidsovertredingen vindt de rechtbank het van belang dat de man voor langere tijd niet met een motorvoertuig aan het verkeer zal deelnemen. Daarom legt de rechtbank ook een onvoorwaardelijke rijontzegging van 4 jaar op.

Uitspraken