Laden...

Man uit Lichtenvoorde veroordeeld voor stalken bedreigen en mishandelen ex partner

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Lichtenvoorde veroordeeld voor stalken bedreigen en mishandelen ex partner
Zutphen, 14 februari 2019

De rechtbank veroordeelt een 66-jarige man uit Lichtenvoorde voor het langdurig stalken, bedreigen en mishandelen van zijn ex-partner. Hij krijgt een gevangenisstraf van 137 dagen, waarvan 120 voorwaardelijk opgelegd. Daarnaast moet hij een werkstraf van 80 uur uitvoeren.

De man en het slachtoffer hadden een langdurige relatie. Het slachtoffer maakte meerdere keren duidelijk aan de man dat ze geen contact meer met hem wilde. Uiteindelijk liepen op 25 maart 2018 tijdens 1 van de contactmomenten de gemoederen zo hoog op, dat hij zijn ex-partner mishandelde en bedreigde.

Bijzondere voorwaarden

Aan de voorwaardelijke gevangenisstraf zijn bijzondere voorwaarden verbonden. Zo moet de man zich blijven melden bij de reclassering. Ook moet hij meewerken aan een ambulante behandeling.

Contact- en omgevingsverbod

Verder krijgt de man een vrijheidsbeperkende maatregel opgelegd, omdat hij zich niet heeft gehouden aan eerder opgelegde contactverboden. Hij mag de komende 3 jaar geen contact met het slachtoffer opnemen. Ook mag hij zich niet in haar omgeving begeven. Voor iedere keer dat hij deze maatregel overtreedt, zal de man voor 2 weken naar de gevangenis moeten.

Schadevergoeding

Tot slot moet de man een schadevergoeding van ruim 3.000 euro aan het slachtoffer betalen.

De volledige uitspraak wordt binnenkort gepubliceerd.

Uitspraken