Laden...

Man uit Nijmegen 24 maanden cel in voor diefstal met geweld

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Nijmegen 24 maanden cel in voor diefstal met geweld
Zutphen, 07 december 2020

De rechtbank veroordeelt een 44-jarige Nijmegenaar tot een gevangenisstraf van 24 maanden, met aftrek van de tijd dat hij in voorarrest zat. De maakte zich schuldig aan diefstal met geweld uit een woning. Ook had hij een (nep)vuurwapen in bezit.

Het slachtoffer lag op 12 maart 2019 nog in bed toen hij ineens een man in zijn kamer zag. De man nam daar een portemonnee en een laptop weg. Hij riep tegen het slachtoffer dat hij hem zou neerschieten of steken. Het slachtoffer raakte gewond aan zijn hoofd toen hij probeerde de inbreker te pakken te krijgen. Die sloeg hem meerdere keren met een (nep)wapen. Het voorval was een traumatische ervaring voor het slachtoffer.

Meerdere problemen

De reclassering ziet bij deze man problemen op allerlei gebieden. Hij is door de jaren heen meerdere keren veroordeeld voor vermogensdelicten. Ook stond de man meerdere keren onder reclasseringstoezicht. Dit leidde niet tot gedragsverandering. De rechtbank is er niet van overtuigd dat hij nu wel bereid is zijn problemen aan te pakken of zijn leven anders in te richten. Daarom legt ze hem geen reclasseringstoezicht op.

​Schadevergoeding

Tot slot moet de Nijmegenaar een schadevergoeding betalen van net iets meer dan 2.500 euro aan het slachtoffer.

Uitspraken