Laden...

Man uit Nijmegen krijgt celstraf voor onder andere stalken, mishandeling en brandstichting

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Nijmegen krijgt celstraf voor onder andere stalken, mishandeling en brandstichting
Zutphen, 16 december 2019

De rechtbank veroordeelt een 47-jarige man uit Nijmegen voor onder andere stalking, mishandeling en brandstichting. Hij krijgt een gevangenisstraf van 20 maanden, waarvan 10 voorwaardelijk. Aan het voorwaardelijke strafdeel zijn bijzondere voorwaarden verbonden.

De misdrijven vonden plaats tussen februari en augustus 2019. Zo viel hij in die periode zijn inmiddels ex-vrouw voortdurend lastig. Ook mishandelde en bedreigde de man haar. Verder vernielde de Nijmegenaar de schoenen van zijn ex en een vriendin van zijn ex-vrouw. Vervolgens stak hij nog de auto van hun zoon in de brand, waarvan hij wist dat deze werd gebruik door zijn ex-vrouw.

Doorrijden na ongeluk

De man beledigde daarnaast een politieagent. Ook reed hij door nadat hij een ongeluk veroorzaakte en wist hij dat hij bij het slachtoffer schade had veroorzaakt. Tot slot pleegde de man nog een diefstal.

Eerder veroordeeld

Bij de strafmaat houdt de rechtbank rekening met de ernst van de feiten. Uit het strafblad van de man blijkt dat hij in 2015 is veroordeeld voor brandstichting. Hiermee rekening houdend is een gevangenisstraf van langere duur passend.

Behandeling noodzakelijk

De rechtbank houdt ook rekening met de persoonlijke omstandigheden van de man. Ze oordeelt dat de man ook behandeld moet worden om herhaling in de toekomst te voorkomen. Om die reden is een deel van de straf voorwaardelijk opgelegd. Voor dit voorwaardelijk strafdeel geldt een proeftijd van 3 jaar en daaraan zijn bijzondere voorwaarden verbonden. Zo krijgt de man een meldplicht bij de reclassering en moet hij zich verplicht laten behandelen. Verder moet de man meewerken aan urinecontroles en mag hij geen contact hebben met zijn ex-vrouw.

Uitspraken