Laden...

Man uit Nijmegen veroordeeld voor onttrekken zoon aan wettig gezag

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Nijmegen veroordeeld voor onttrekken zoon aan wettig gezag
Arnhem, 16 september 2021

De rechtbank veroordeelt een 32-jarige man uit Nijmegen tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 5 maanden en een taakstraf van 80 uur. De man maakte zich schuldig aan het opzettelijk onttrekken van zijn zoon aan het wettig over hem gesteld gezag.

De man nam op 23 juli 2019 zijn toentertijd 1-jarige zoon voor 2 maanden mee naar familie in Spanje. Hij deed dit zonder de toestemming van de moeder, die op dat moment samen met de man het gezag had. De rechtbank neemt het de man kwalijk dat hij de moeder enkele weken in onzekerheid heeft gelaten over het verblijf en de gezondheid van hun kind. 

Positieve ontwikkeling

De rechtbank houdt bij het opleggen van de straf rekening met de ernst van het feit en de eventuele toekomstige risico's. De rechtbank houdt echter ook rekening met het tijdsverloop van 2 jaar tussen het feit en de zitting. In die periode is er een positieve ontwikkeling geweest in de verhouding tussen de man en zijn ex en in hun gezamenlijke verzorging van het kind. De man is bereid om mee te werken aan hulpverlening. Daarnaast pleegde hij sinds dit strafbare feit geen (soortgelijke) misdrijven. De rechtbank legt daarom een taakstraf van 80 uur op. Daarbij legt de rechtbank een voorwaardelijke gevangenisstraf op van 5 maanden, met een proeftijd van 2 jaar. Deze voorwaardelijke straf geldt als stok achter de deur.  


Uitspraken