Laden...

Man uit Nijmegen veroordeeld voor ontucht met kleindochter

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Nijmegen veroordeeld voor ontucht met kleindochter
Zutphen, 02 oktober 2023

De rechtbank veroordeelt een 77-jarige man uit Nijmegen voor ontucht met zijn kleindochter. De man maakte zich in korte tijd op 3 verschillende momenten schuldig aan het betasten van zijn kleindochter. Hij krijgt een gevangenisstraf van 14 maanden, waarvan 8 maanden voorwaardelijk en mag tijdens een proeftijd van 6 jaar geen contact zoeken met minderjarigen.

Toen de man op een vrijdagavond alleen was met zijn kleindochter streelde hij haar bovenbeen. Op de maandag erna stak hij - toen zijn dochter en schoonzoon ook thuis waren - zijn hand in de broek van zijn kleindochter en aaide hij haar billen. Ook betastte hij haar rug, schouder en borst.

Ontucht

De rechtbank vindt dat sprake is van ontucht. De handelingen van de man hadden duidelijk een seksuele strekking. De man vond deze zelf ook 'grensoverschrijdend'. De rechtbank constateert daarbij dat de man de handelingen op maandag in aanwezigheid van zijn dochter en schoonzoon, maar bewust buiten hun zicht en dus 'stiekem' verrichte.

Strafbepaling

De rechtbank neemt het de man kwalijk dat hij inbreuk maakte op de lichamelijke en geestelijke integriteit van zijn kleindochter en op het vertrouwen dat zijn familie in hem had. De man was al eerder in de fout gegaan en volgde daarvoor al een behandeling. De rechtbank legt aan de man een gevangenisstraf op. Daarnaast moet de man opnieuw een behandeling volgen en mag hij tijdens de proeftijd van 6 jaar geen contact zoeken met minderjarigen.

Uitspraken