Laden...

Man uit Nijmegen veroordeeld voor stalken en bedreigen ex partner

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Nijmegen veroordeeld voor stalken en bedreigen ex partner
Zutphen, 12 juni 2019

De rechtbank veroordeelt een 34-jarige man uit Nijmegen voor het stalken en bedreigen van zijn ex-vriendin. Hij krijgt een gevangenisstraf van 138 dagen waarvan 120 voorwaardelijk. Ook moet hij een taakstraf van 80 uur uitvoeren.

De man zocht aanhoudend en veelvuldig contact met zijn ex-vriendin. Dit gebeurde tussen juni 2018 en januari 2019 en dit deed hij onder andere via WhatsApp, social media en e-mail.

Bijzondere voorwaarden

Aan het voorwaardelijke strafdeel zijn bijzondere voorwaarden verbonden. Zo krijgt de man een indirect contactverbod met de vrouw. Dit houdt in dat hij geen contact met zijn ex mag opnemen per e-mail, WhatsApp of social media. Daarnaast geldt een locatieverbod voor de straat waar zijn ex-vriendin woont. Ook moet de man zich melden bij de Reclassering, zich laten behandelen en een begeleide dagbesteding zoeken. Verder moet hij meewerken aan controles voor alcohol- en drugsgebruik.

Uitspraken