Laden...

Man uit Nunspeet veroordeeld voor meerdere misdrijven

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Nunspeet veroordeeld voor meerdere misdrijven
Arnhem, 26 mei 2020

De rechtbank veroordeelt een 26-jarige man uit Nunspeet voor drugshandel, wapenbezit en het bezitten van professioneel en gevaarlijk vuurwerk. Hij krijgt een gevangenisstraf van 24 maanden waarvan 12 maanden voorwaardelijk.

Illustratieve afbeelding

De man dealde ruim 1 jaar en 3 maanden in verschillende hard- en softdrugs. De verspreiding en handel in cocaïne, MDMA, hennep/wiet en hasj gaat samen met vele andere vormen van criminaliteit. De rechtbank oordeelt dat het gaat om ernstige delicten die oplegging van een forse onvoorwaardelijke gevangenisstraf rechtvaardigen.

Verder had de man een op een echt lijkend wapen in bezit, evenals 115 kilo professioneel en gevaarlijk vuurwerk. Het opslaan van vuurwerk buiten de speciaal daarvoor bestemde inrichtingen brengt risico’s met zich mee. Het is algemeen bekend dat dit gevaar kan opleveren voor de omgeving.

Stok achter de deur

De man is eerder voor drugsfeiten veroordeeld. De man liet zich opnieuw verleiden tot het verkopen van drugs. Hij blijkt niet in staat de juiste keuzes te maken. De reclassering adviseert een toezicht- en een gedragstraining om herhaling te voorkomen. Kijkend naar het herhalingsgevaar en de proceshouding van de man, vindt de rechtbank een forse stok achter de deur noodzakelijk. Aan het forse voorwaardelijk deel is een proeftijd van 3 jaar gekoppeld. Hieraan zijn verder voorwaarden als reclasseringstoezicht en het volgen van een gedragstraining verbonden.

Uitspraken