Laden...

Man uit Oosterbeek veroordeeld voor bedreigen en stalken ex-partners

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Oosterbeek veroordeeld voor bedreigen en stalken ex-partners
Arnhem, 05 april 2019

De rechtbank veroordeelt een 25-jarige man uit Oosterbeek tot een gevangenisstraf van 180 dagen, waarvan 102 voorwaardelijk. Hij maakte zich schuldig aan het bedreigen en stalken van 2 ex-partners. Ook moet de man een schadevergoeding betalen aan 1 van de slachtoffers.

Tussen oktober en november 2018 bedreigde de man 1 van de ex-partners door onder andere in voicemailberichten te dreigen om haar, hun kind en zichzelf van het leven te beroven. De man stuurde daarnaast een andere ex-partner tussen oktober en december 2018 vele Facebookberichten om met haar in contact te komen. Maar de rechtbank had aan hem in een eerder vonnis een contactverbod met deze ex-partner opgelegd.

Kijkend naar de specifieke problematiek van de man vindt de rechtbank het belangrijk dat hij intensief begeleid en behandeld wordt.  Hierbij past niet dat de man terug moet naar de gevangenis. Om die reden komt de rechtbank tot de opgelegde gevangenisstraf. Voor het voorwaardelijke strafdeel geldt een proeftijd van 3 jaar. Tijdens die proeftijd moet de man meewerken aan opname in een instelling voor begeleid wonen en zich laten behandelen. Daarnaast mag hij geen contact opnemen met de slachtoffers.

Uitspraken