Laden...

Man uit Renkum veroordeeld voor onder andere drugs- en wapenbezit

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Renkum veroordeeld voor onder andere drugs- en wapenbezit
Arnhem, 17 september 2019

De rechtbank veroordeelt een 55-jarige man uit Renkum tot 12 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf. Daarnaast moet hij een werkstraf van 180 uur uitvoeren. De man maakte zich onder andere schuldig aan drugs- en wapenbezit en rijden onder invloed. Ook krijgt de man een rijontzegging van 12 maanden, waarvan 9 voorwaardelijk.

De man had op 25 juli 2017 GHB, flesjes hennepolie, hennep en een wapen in bezit. Daarnaast maakte de man zich op 22 september 2018 schuldig aan rijden onder invloed van drugs. Ook was hij in het bezit van GHB en een nepvuurwapen.

Alle feiten bekend

De man bekende alle feiten. De rechtbank oordeelt dat de man zich niets heeft aangetrokken van zijn eerdere aanhouding en zich er niet van weerhouden heeft om op 22 september opnieuw de fout in te gaan. Door onder invloed van GHB achter het stuur te kruipen bracht de man niet alleen zichzelf maar ook medeweggebruikers in gevaar. De rechtbank neemt hem dit zeer kwalijk.

Persoonlijke omstandigheden

Bij het opleggen van de straf houdt de rechtbank rekening met de persoonlijke omstandigheden van de man. Vaak worden voor dit soort strafbare feiten onvoorwaardelijke gevangenisstraffen opgelegd, maar de man krijgt van de rechtbank een laatste kans. Voor de voorwaardelijke celstraf en het voorwaardelijke deel van de rijontzegging geldt een proeftijd van 2 jaar.

Uitspraken