Laden...

Man uit Tiel veroordeeld voor mishandeling en doodsbedreiging ex-partner

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Tiel veroordeeld voor mishandeling en doodsbedreiging ex-partner
Zutphen, 22 juni 2023

De rechtbank veroordeelt een 54-jarige man uit Tiel voor het mishandelen van zijn levensgezel in hun woning. Daarnaast maakte de man zich schuldig aan doodsbedreigingen aan het adres van zijn ex-partner. De man krijgt een taakstraf van 240 uur - waarvan 80 uur voorwaardelijk. Daarbij legt de rechtbank een contactverbod met het slachtoffer op. 

De man mishandelde in april 2022 zijn ex-partner op meerdere plekken in hun huis. Zo deed hij een riem om haar nek en trok deze vervolgens omhoog, waardoor het slachtoffer op dat moment niet kon ademen. Ook sloeg hij haar met de riem en beukte haar hoofd meerdere malen tegen de muur. Verder trok de man het slachtoffer mee aan haar haren en schopte haar meerdere keren, waaronder tegen haar hoofd. Tegelijkertijd bedreigde hij de vrouw ook meerdere malen met de dood. Het slachtoffer was doodsbang en vluchtte het huis uit. 

Ernstige vergrijpen

Volgens de rechtbank is er geen sprake van een poging tot doodslag of een poging tot zware mishandeling, maar wel van mishandeling en bedreiging. De rechtbank vindt dit ernstige vergrijpen. De man schond hiermee de lichamelijke integriteit van het slachtoffer in ernstige mate. Dit alles gebeurde in haar eigen woonomgeving, een plek waar zij zich veilig moet kunnen voelen. 

Taakstraf en contactverbod

De man is niet eerder voor een misdrijf veroordeeld. De rechtbank weegt bij de strafbepaling mee dat er sprake is geweest van een geweldsexplosie en dat de man geen enkel inzicht heeft gegeven in hoe het zo ver heeft kunnen komen. De rechtbank legt daarom een taakstraf van 240 uur op, waarvan 80 uur voorwaardelijk. Voor het voorwaardelijke strafdeel geldt een proeftijd van 3 jaar. Ook legt de rechtbank een vrijheidsbeperkende maatregel op die inhoudt dat hij de aankomende 3 jaren geen contact mag hebben met het slachtoffer.

Uitspraken