Laden...

Man uit Vaassen veroordeeld voor drugshandel en -bezit

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Vaassen veroordeeld voor drugshandel en -bezit
Zutphen, 12 maart 2018

De rechtbank veroordeelt een 47-jarige man uit Vaassen voor ander andere het opzettelijk verkopen en bezitten van harddrugs. Hij krijgt een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 maanden opgelegd.

De man maakte zich in de periode van 1 maart 2017 tot en met 21 juni 2017 schuldig aan het verkopen van harddrugs. Daarnaast had hij op 21 juni 2017 in Vaassen ongeveer 6,54 gram harddrugs bij zich. Verder had de man op dat moment ongeveer 2000 gripzakjes in bezit. De rechtbank vindt bewezen dat de man die gripzakjes heeft gekocht om harddrugs in te verkopen.

Baat bij hulpverlening

Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank in het voordeel van de man rekening met het feit dat kan worden bewezen dat de man slechts in beperkte mate harddrugs heeft verkocht. De man had verder weliswaar nog harddrugs bij zich, maar ook dit was een relatief kleine hoeveelheid. Daarnaast is in de periode tussen de bewezenverklaarde feiten en de terechtzitting hulpverlening opgestart. De man heeft baat bij die hulpverlening. Hiermee rekening houdend vindt de rechtbank het belangrijk dat de opgestarte hulpverlening en begeleiding blijft doorlopen en legt om die reden een voorwaardelijke gevangenisstraf op.

Bijzondere voorwaarden

Voor de voorwaardelijke straf geldt een proeftijd van 2 jaar en hieraan zijn bijzondere voorwaarden gekoppeld. Zo moet de man zich melden bij de reclassering en meewerken aan een ambulante behandeling voor zijn drugsverslaving. Daarnaast moet de man verblijven in een instelling voor maatschappelijke opvang als de reclassering dit nodig vindt.

Uitspraken