Laden...

Man uit Varsseveld vrijgesproken van mishandeling stiefkind

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Varsseveld vrijgesproken van mishandeling stiefkind
Zutphen, 04 juli 2019

De rechtbank spreekt een 36-jarige man uit Varsseveld vrij van mishandeling van zijn stiefkind. Volgens de rechtbank is niet vast komen te staan dat het de man is geweest die de letsels bij het kind heeft veroorzaakt. Wel veroordeelt de rechtbank de man voor het mishandelen van zijn ex-vriendin en het bedreigen van zijn ex-schoonmoeder. Hij krijgt hiervoor een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 weken en een taakstraf van 40 uur opgelegd. Tot slot kent de rechtbank schadevergoeding van 500 euro aan de ex-vriendin toe.

De man trok zijn ex-vriendin aan de haren de slaapkamer in. Daar schopte en sloeg hij haar meerdere keren. Ook pakte de man haar bij de keel en drukte deze dicht. Op het moment dat zij daarna de trap af wilde gaan, liet hij haar laten struikelen, waardoor zij op haar billen de trap afgleed.

Geen zware mishandeling

De rechtbank vindt niet bewezen dat door het handelen van de man zwaar lichamelijk letsel had kunnen ontstaan.  Daarom spreekt de rechtbank de man vrij van het plegen van poging tot zware mishandeling, maar veroordeelt hem voor mishandeling.

Bijzondere voorwaarden

De man is inmiddels in behandeling en dit verloopt naar behoren. Om ervoor te zorgen dat de man deze behandeling blijft volgen, zijn aan de voorwaardelijke straf bijzondere voorwaarden verbonden. Zo moet hij zich melden bij de reclassering. Ook moet de man de behandeling blijven volgen.

Uitspraken