Laden...

Man uit Wageningen veroordeeld voor mishandelen en bedreigen ex-vriendin

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Wageningen veroordeeld voor mishandelen en bedreigen ex-vriendin
Arnhem, 29 januari 2021

De rechtbank veroordeelt een 33-jarige man uit Wageningen voor het mishandelen en bedreigen van zijn ex-vriendin. De rechtbank legt hem een gevangenisstraf op van 200 dagen, waarvan 154 dagen voorwaardelijk. Daarbij moet de man een werkstraf van 100 uur uitvoeren.

Op 26 november 2019 kregen de man en zijn ex-vriendin in haar woonkamer een woordenwisseling. De man liep vervolgens naar de keuken en pakte daar een groot scherp keukenmes. Met dat mes bedreigde hij het slachtoffer en stak haar ook in de buik en duim. Ook drukte de man haar hand achterover en kneep haar keel dicht. Dit moet een buitengewoon angstig zijn geweest voor het slachtoffer, zoals zij ook in haar schriftelijke slachtofferverklaring op zitting naar voren heeft gebracht. Het geweldsincident vond plaats in haar woning van het slachtoffer. Dit bij uitstek een plek waar zij veilig moet kunnen voelen.

Ook een maand eerder maakte de man zich al schuldig aan mishandeling van zijn ex-vriendin.

Verminderd toerekeningsvatbaar

Uit een deskundigenrapport blijkt dat bij de man sprake is van verschillende stoornissen. Volgens de psycholoog is het geweldsincident op 26 oktober in verminderende mate aan de man toe te rekenen. Daarnaast zouden er om de kans op herhaling te verminderen bijzondere voorwaarden moeten worden opgelegd. De rechtbank neemt deze adviezen over.

Bijzondere voorwaarden

De bijzondere voorwaarden bestaan uit een meldplicht bij de reclassering, een ambulante behandeling en begeleiding in de omgang met de kinderen. Voor het voorwaardelijke strafdeel, waaraan deze bijzondere voorwaarden zijn gekoppeld, geldt een proeftijd van 3 jaar.

Schadevergoeding

Tot slot moet de man een schadevergoeding van bijna 4.500 euro aan het slachtoffer betalen.

Uitspraken