Laden...

Man uit Wamel veroordeeld voor huiselijk geweld

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Wamel veroordeeld voor huiselijk geweld
Arnhem, 23 oktober 2019

De rechtbank veroordeelt een 37-jarige man uit Wamel voor huiselijk geweld tegen zijn – inmiddels – ex-partner. De man krijgt een voorwaardelijke celstraf van 2 maanden. Ook moet hij een taakstraf van 140 uur uitvoeren.

Het huiselijk geweld vond plaats tussen april 2017 en augustus 2018. De man mishandelde zijn ex meerdere keren. De man sloeg en stompte de vrouw in haar gezicht, op haar hoofd en tegen haar lichaam. Ook bedreigde haar een aantal keer met de dood.

Verminderd toerekeningsvatbaar

Volgens de psycholoog lijdt de man aan een persoonlijkheidsstoornis en moet hij daarom verminderd toerekeningsvatbaar worden verklaard. De rechtbank neemt dit advies over. Hierdoor zijn de gepleegde feiten in mindere mate aan de man toe te rekenen.

Bijzondere voorwaarden

De rechtbank rekent de man aan dat hij zijn ex in haar eigen huis mishandelde. Dit is bij uitstek een plek waar zij zich veilig zou moeten voelen. Voor de voorwaardelijke gevangenisstraf geldt een proeftijd van 3 jaar en hieraan zijn een aantal bijzondere voorwaarden verbonden. Zo is er reclasseringstoezicht en moet de man zich laten behandelen. Verder mag de man geen contact hebben met zijn ex-partner.

Uitspraken