Laden...

Man uit Warnsveld veroordeeld voor bedreigen politici

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Warnsveld veroordeeld voor bedreigen politici
Zutphen, 27 augustus 2018

De rechtbank veroordeelt een 26-jarige man uit Warnsveld voor het bedreigen van enkele politici. Hij krijgt een voorwaardelijke gevangenisstraf van 120 dagen opgelegd.

De man stuurde tussen augustus 2017 en oktober 2017 e-mails met bedreigende teksten naar de e-mailadressen van deze politici. De politici verklaarden zich ook bedreigd te hebben gevoeld.

Geen terroristisch misdrijf

De rechtbank vindt bedreiging met een terroristisch misdrijf niet bewezen. De teksten van de man waren niet zodanig dat sprake was van het ‘dwingen van de overheid’

Verminderd toerekeningsvatbaar

De psychiater adviseert om de man verminderd toerekeningsvatbaar te verklaren vanwege een aantal stoornissen. De rechtbank houdt hier rekening mee bij de strafbepaling.

Bijzondere voorwaarden

Voor de voorwaardelijke straf geldt een proeftijd van 3 jaar. De man moet zich in deze periode aan een aantal bijzondere voorwaarden houden. Zo moet hij eerst meewerken aan een klinische behandeling. Daarna wacht een ambulante behandeling. Verder moet hij verblijven in een instelling voor begeleid wonen.

Uitspraken