Laden...

Man uit Westervoort krijgt celstraf voor poging afpersing

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Westervoort krijgt celstraf voor poging afpersing
Arnhem, 01 augustus 2019

De rechtbank veroordeelt een 39-jarige man uit Westervoort tot een gevangenisstraf van 15 maanden, waarvan 7 voorwaardelijk. Hij maakte zich schuldig aan een poging tot afpersing.

Illustratieve afbeelding ploertendoder

De man ging op 22 december 2018 samen met de partner van zijn zus naar het slachtoffer om speed te halen. Het slachtoffer zei geen speed te hebben, waarna de mannen weggingen. Kort daarna ging de Westervoorter alleen terug naar de woning van het slachtoffer, opnieuw om speed te halen. Nadat het slachtoffer de deur opende, sloeg de man hem meerdere keren met een ploertendoder. Hij raakte het slachtoffer daarbij op zijn hoofd, armen en lichaam. Het slachtoffer liep hierdoor letsel op.

Geen genoegen met antwoord

De rechtbank neemt het de man bijzonder kwalijk dat hij geen genoegen heeft genomen met het antwoord van het slachtoffer, dat hij geen drugs in bezit had. In plaats daarvan is hij de woning ingegaan en heeft het slachtoffer ernstig mishandeld. 

Bijzondere voorwaarden

Aan het voorwaardelijke deel van de straf zijn een aantal bijzondere voorwaarden verbonden waaraan de man moet voldoen. Zo moet hij zich melden bij de reclassering zo vaak en zolang zij dat nodig vindt. Daarnaast mag de man tijdens de 3 jaar durende proeftijd geen drugs gebruiken en moet hij zich onder behandeling stellen van Kairos en Iriszorg.

Uitspraken