Laden...

Man uit Wijchen cel in voor ontucht met minderjarige

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Wijchen cel in voor ontucht met minderjarige
Zutphen, 20 februari 2023

De rechtbank veroordeelt een 42-jarige man uit Wijchen voor het plegen van ontucht met een 14-jarig meisje. De man krijgt een gevangenisstraf van 24 maanden, waarvan 8 maanden voorwaardelijk. 

Bij de politie en tijdens de behandeling van de zaak op zitting ontkende de man ontucht te hebben gepleegd. De advocaat van de man pleitte voor vrijspraak wegens gebrek aan wettig en overtuigend bewijs. De rechtbank gaat hier niet in mee en vindt de feiten wel bewezen. Ze oordeelt dat er voldoende steunbewijs is voor de verklaring van het slachtoffer dat zij meerdere keren seks heeft gehad met de man. In het berichtenverkeer tussen de man en het meisje zijn namelijk berichten te lezen die in voldoende mate de verklaring van het slachtoffer ondersteunen. Daarnaast zag de vader van het slachtoffer dat de man en het meisje aan het zoenen en knuffelen waren. De rechtbank ziet geen aanleiding om aan de verklaring van het slachtoffer te twijfelen.

Gebrek aan zelfinzicht

De man heeft zich als 41-jarige man meerdere malen schuldig gemaakt aan ontucht. Het slachtoffer was jong. De man had meerdere malen seks met haar en ging daarnaast door met het contact leggen met het slachtoffer terwijl hij vanuit meerdere kanten kreeg te horen dat hij daarmee moest ophouden. Dat de man bleef contact zoeken met het slachtoffer, getuigt van een zorgelijk gebrek aan zelfinzicht en gebrek aan verantwoordelijkheid die de man als volwassene naar het slachtoffer had moeten nemen. Welke gevolgen dit alles voor het slachtoffer heeft gehad, heeft zij ook duidelijk gemaakt in de door haar voorgelezen slachtofferverklaring.

Straf en maatregel

Voor het voorwaardelijke strafdeel geldt een proeftijd van 3 jaar. Hieraan zijn bijzondere voorwaarden verbonden. Zo moet de man zich verplicht laten behandelen. Daarnaast legt de rechtbank aan hem een contactverbod met het slachtoffer op én een locatieverbod voor onder andere de adressen waar zij verblijft. Bij elke overtreding daarvan kan aan de man een week hechtenis worden opgelegd, met een maximum van een half jaar. Deze verboden gelden voor 3 jaar. 

Uitspraken