Laden...

Man uit Wijchen veroordeeld voor fataal verkeersongeval

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Wijchen veroordeeld voor fataal verkeersongeval
Arnhem, 15 juli 2020

De rechtbank veroordeelt een 31-jarige man uit Wijchen tot 80 uur werkstraf en een rijontzegging, omdat door zijn schuld een verkeersongeval is ontstaan waaraan een 34-jarige dorpsgenoot is overleden.

Illustratieve afbeelding

In de avond van 18 september 2018 vond een verkeersongeval plaats op de John S.Thompsonbrug in Nederasselt. De 31-jarige man uit Wijchen en het slachtoffer reden die avond vanaf een vriend uit Escharen achter elkaar naar huis. Op de brug botste de man met zijn auto tegen de achterzijde van de motor van het slachtoffer. Onderzoek wees uit dat het slachtoffer zeer waarschijnlijk geremd heeft op het moment van de botsing. Door de klap van de botsing kwam de motor ten val. Het slachtoffer werd onder de auto aangetroffen en overleed aan zijn verwondingen.

Meerdere verkeersfouten

Volgens de rechtbank is het bewezen dat de man onvoorzichtig en onoplettend is geweest in het verkeer en dat het daardoor aan zijn schuld is te wijten dat het verkeersongeval heeft plaatsgevonden. De man maakte die avond meerdere verkeersfouten. Zo overschreed hij de toegestane maximumsnelheid, richtte hij zijn aandacht onvoldoende op de weg en hield hij te weinig afstand ten opzichte van de motor.

Veel verdriet

Het overlijden van het slachtoffer heeft een grote schok en veel verdriet teweeg gebracht bij de nabestaanden. Tijdens de zitting was zichtbaar dat het ongeval ook op de 31-jarige man een enorme impact heeft gehad. De rechtbank neemt het de man kwalijk dat hij niet zijn volledige aandacht richtte op het verkeer. Van een bestuurder in het verkeer mag worden verwacht dat hij altijd oplet, zodat hij kan anticiperen op de situatie die op de weg kan ontstaan.

Rijontzegging

Naast de werkstraf van 80 uur legt de rechtbank de man een rijontzegging op van 12 maanden, waarvan 8 maanden voorwaardelijk.

Uitspraken