Laden...

Man uit Winterswijk veroordeeld voor mishandelen vader

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Winterswijk veroordeeld voor mishandelen vader
Zutphen, 08 april 2019

De rechtbank veroordeelt een 28-jarige man uit Winterswijk voor het mishandelen van zijn vader. Hij krijgt een taakstraf van 100 uur, waarvan 50 uur voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar opgelegd.

Op 1 oktober 2017 gaf de man een stomp en een trap aan zijn vader. Het incident gebeurde in het bijzijn van de moeder van de man en vond plaats in de ouderlijke woning van de man. Dit moet een plek zijn waar zijn ouders zich veilig zouden moeten voelen.

Aan zichzelf werken

De straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie. De man werkt na het incident aan zichzelf en aan zijn problemen op het gebied van onder meer agressieregulatie, huisvesting en dagbesteding. Daarin heeft hij grote stappen gezet, waardoor er volgens de reclassering op dit moment geen problemen meer waarneembaar zijn. Dat is de reden waarom de rechtbank deze straf oplegt.

Uitspraken