Laden...

Man uit Winterswijk veroordeeld voor mishandeling partner

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Winterswijk veroordeeld voor mishandeling partner
Zutphen, 15 maart 2019

De rechtbank veroordeelt een 49-jarige man uit Winterswijk voor mishandeling en dwang tegen zijn ex-partner. De man moet 4 maanden de cel in waarvan 2 maanden voorwaardelijk. Ook moet de man een schadevergoeding van 750 euro aan zijn ex-partner betalen. 

De man mishandelde op 6 maart 2018 in Winterswijk zijn toenmalige partner. Met een touw bond hij een borst van de vrouw af en sloeg haar op haar borsten en billen. Daarnaast is de vrouw door de man gedwongen om zichzelf op haar borsten te slaan. Hij dreigde dat als ze niet hard genoeg zou slaan hij het zelf zou doen. Door op deze manier te handelen maakte de man op grove wijze inbreuk op de lichamelijk integriteit van het slachtoffer. Zij kampt nog dagelijks met de gevolgen van wat de man haar heeft aangedaan.

Vrijspraak verkrachting en mishandeling

De man is vrijgesproken van verkrachting op 6 maart 2018 en mishandelingen in de periode van 19 december 2015 tot en met 9 januari 2017. Het dossier bevat onvoldoende bewijs hiervoor.

Bijzondere voorwaarden

De man moet 4 maanden de cel in. Hiervan hoeft hij 2 maanden niet uit te zitten als hij zich aan de bijzondere voorwaarden houdt. Dit zijn een meldplicht bij de reclassering,  een contactverbod-  met het slachtoffer en een locatieverbod voor de provincie waar het slachtoffer woont.

De uitspraak publiceren wij zo snel mogelijk onder dit nieuwsbericht.

Uitspraken