Laden...

Man uit Zevenaar krijgt werkstraf voor veroorzaken verkeersongeval Duiven

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Zevenaar krijgt werkstraf voor veroorzaken verkeersongeval Duiven
Arnhem, 25 januari 2019

De rechtbank Gelderland veroordeelt een 22-jarige man uit Zevenaar voor het veroorzaken van een verkeersongeval in Duiven. Hij krijgt een taakstraf van 100 uur opgelegd.

Op 8 september 2017 verleende de man met zijn auto geen voorrang aan een voor hem van rechts komende fietsster terwijl hij op dat moment een kruising opreed, waardoor hij met deze fietsster in aanrijding kwam. De fietsster viel daarbij en liep een driedubbele beenbreuk op. De rechtbank bestempelt dit als zwaar lichamelijk letsel.

Strafbepaling

Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank rekening met het feit dat de man zijn plichten als verkeersdeelnemer ernstig heeft verzaakt. In principe wordt in vergelijkbare gevallen een onvoorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid opgelegd. Kijkend naar het tijdsverloop en het feit dat de man zijn rijbewijs nodig heeft voor zijn werk, legt de rechtbank een voorwaardelijke rijontzegging van 6 maanden op. Aan deze straf is een proeftijd van 3 jaar gekoppeld. Als compensatie van deze voorwaardelijke rijontzegging legt de rechtbank wel een hogere werkstraf op dan de eis van 80 uur van de officier van justitie, namelijk een werkstraf van 100 uren.

De volledige uitspraak publiceren we z.s.m. onder dit nieuwsbericht.

Uitspraken