Laden...

Man uit Zevenaar veroordeeld voor bedreiging ex-vrouw

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Zevenaar veroordeeld voor bedreiging ex-vrouw
Zutphen, 11 juli 2019

De rechtbank veroordeelt een 53-jarige man uit Zevenaar voor het bedreigen van zijn ex-vrouw en voor vuurwapenbezit. De man krijgt een celstraf van 90 dagen, waarvan 76 voorwaardelijk. Daarnaast moet hij een taakstraf van 100 uur uitvoeren.

De man bedreigde in april 2018 zijn ex-vrouw in korte tijd 2 keer. De eerste keer deed hij dat door haar op haar werk op te zoeken, schreeuwend op haar af te lopen en met zijn hand een snijbeweging langs zijn keel te maken. De tweede keer bedreigde de man zijn ex via de telefoon door te zeggen dat hij naar haar toe zou komen, haar zou vermoorden en haar in stukken zou snijden. Het vuurwapenbezit heeft de man bekend.

Onder druk

De man zette met de bedreiging zijn ex-vrouw ernstig onder druk. Daarnaast is vuurwapenbezit verboden en kan dit tot gevaarlijke situaties leiden. Dat het pistool volgens de advocaat van de man slechts als afschrikking tegen mogelijke overvallers zou hebben gediend, doet daar volgens de rechtbank niets aan af.

Andere straf

De rechtbank houdt er rekening mee  dat op het strafblad van de man geen vergelijkbare strafbare feiten staan. Mede door de ernst van de bedreigingen legt de rechtbank een hogere straf op dan door de officier van justitie was geëist.

Uitspraken