Laden...

Man uit Zwolle veroordeeld voor mishandelingen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Zwolle veroordeeld voor mishandelingen
Zutphen, 13 maart 2020

De rechtbank veroordeelt een 36-jarige man uit Zwolle tot een gevangenisstraf van 9 maanden, tbs met dwangverpleging en een gedragsbeïnvloedende en vrijheidsbeperkende maatregel. De maakte zich schuldig aan het mishandelen van zijn vriendin. Zij liep daarbij een gebroken rug op.

De man mishandelde op 25 december 2018 zijn vriendin - in het bijzijn van 3 kleine kinderen - in haar eigen woning. Vervolgens mishandelde hij haar in het trappenhuis weer. Hierdoor vielen de man en zijn vriendin samen van de trap en brak de vriendin haar rug.

Letsel

Volgens de rechtbank kan de gebroken rug van de vrouw aan de man worden toegerekend. Hij maakt zich daarmee schuldig aan mishandeling met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg.

Geen verantwoordelijkheid

De man neemt op geen enkele wijze verantwoordelijkheid voor zijn gedrag. De rechtbank neemt dit de man zeer kwalijk.

Verminderd toerekeningsvatbaar

De man is door een psycholoog en een psychiater onderzocht. De rechtbank concludeert op grond van die onderzoeken dat het handelen van de man verminderd aan hem worden toegerekend. De rechtbank legt daarom naast een gevangenisstraf ook tbs met dwangverpleging op vanwege de grote kans op herhaling. Daarnaast legt de rechtbank een gedragsbeïnvloedende en vrijheidsbeperkende maatregel op. Deze maatregel houdt in dat de man na beëindiging van de gevangenisstraf en tbs onder toezicht kan worden gesteld.

Uitspraken