Laden...

Man veroordeeld voor 2 winkelovervallen in Apeldoorn

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man veroordeeld voor 2 winkelovervallen in Apeldoorn
Zutphen, 22 mei 2023

De rechtbank veroordeelt een 20-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 36 maanden waarvan 16 maanden voorwaardelijk. De man maakte zich schuldig aan 2 winkelovervallen in Apeldoorn. 

De man pleegde de overvallen in november 2022 bij een Kruidvat-filiaal en een Spar-vestiging. Hij gebruikte geweld en dreigde met geweld. Zo bedreigde hij  2 van de slachtoffers met een mes. Tijdens de overvallen werden meerdere winkelmedewerkers het slachtoffer, terwijl er ook klanten in de winkels aanwezig waren. 

Andere straf dan eis

Naast de overvallen veroordeelt de rechtbank de man ook voor een winkeldiefstal. De officier van justitie eiste een gevangenisstraf voor de duur van 48 maanden waarvan 18 maanden voorwaardelijk. De rechtbank komt tot een lagere straf en rekent de verplichte klinische behandeling daarin mee.  Daarnaast legt de rechtbank een locatieverbod op aan de man voor de overvallen Spar en Kruidvat. 

Schadevergoeding

Tot slot vroeg 1 van de slachtoffers om een schadevergoeding. De rechtbank kent een geldbedrag van 3.385  euro aan dit slachtoffer.

Uitspraken