Laden...

Man veroordeeld voor 5 winkelovervallen in Apeldoorn

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man veroordeeld voor 5 winkelovervallen in Apeldoorn
Zutphen, 21 februari 2019

De rechtbank veroordeelt een 30-jarige man uit Heerlen voor 5 winkelovervallen. De man krijgt een gevangenisstraf van 3 jaar en een tbs-maatregel met dwangverpleging opgelegd. Ook moet de man een schadevergoeding aan 2 slachtoffers betalen.

In juni 2018 vonden in Apeldoorn 5 (gewapende) winkelovervallen plaats. De man dreigde tijdens de overvallen met geweld en daarmee taste hij het gevoel van veiligheid van zijn slachtoffers aan. Dit waren vaak jonge winkelmedewerkers. De rechtbank vindt daarom een onvoorwaardelijke gevangenisstraf op zijn plaats.

Verminderd toerekeningsvatbaar

Bij de man zijn stoornissen vastgesteld die volgens de psychiater en de psycholoog van invloed zijn geweest op zijn handelen. De overvallen zijn daarom in verminderde mate aan de man toe te rekenen. De rechtbank houdt hier rekening mee bij het bepalen van de straf.

Tbs met dwangverpleging

Het is belangrijk dat de man wordt behandeld. Eerdere behandelingen voor zijn stoornissen hebben niet tot het gewenste resultaat geleid, zodat de rechtbank tbs-maatregel met dwangverpleging oplegt.

Uitspraken