Laden...

Man veroordeeld voor het misbruiken van zijn broertjes in jaren '90

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man veroordeeld voor het misbruiken van zijn broertjes in jaren '90
Arnhem, 18 september 2020

De rechtbank veroordeelt een 44-jarige man uit Wageningen voor het aanranden van zijn 10 jaar jongere broer en voor het seksueel binnendringen bij zijn 8 jaar jongere broer tussen 1994 en 1996. Hij krijgt een taakstraf van 240 uur.

Op momenten dat hun ouders niet thuis waren, misbruikte de man zijn jongere broers. De man was tijdens het misbruik meerderjarig, terwijl zijn beide broertjes minderjarig waren.

De slachtoffers hebben jaren niet over de gebeurtenissen gepraat. Toen het uiteindelijk toch naar buiten kwam, probeerden ze lange tijd om de situatie binnen de familie op te lossen. Dat lukte niet. Uiteindelijk deden de slachtoffers in 2018 aangifte. Een ander broertje deed ook aangifte gedaan van misbruik. Vanwege verjaring in die zaak ging de officier van justitie niet tot vervolging over.

Stevige straf

Volgens de rechtbank is een gevangenisstraf niet meer gepast. Daarbij houdt ze rekening met het tijdsverloop, het blanco strafblad en het reclasseringsadvies. Er is echter sprake van een dusdanige grove overschrijding van de rechten van de slachtoffers dat een stevige straf wel op zijn plaats is. De man maakte misbruik van zijn status, rol en verantwoordelijkheid als oudere en meerderjarige broer. De rechtbank legt daarom de maximale taakstraf op.

Schadevergoeding

Tot slot moet de man schadevergoedingen betalen aan zijn broers van respectievelijk 10 duizend euro en 7.500 euro.

Uitspraken